Sohbetbox Forum

ARAMA MOTORLARI ve DİZİNLER => Yahoo => Konuyu başlatan: admin üzerinde Mart 16, 2009, 03:12:34 ÖÖ



Konu Başlığı: Yahoo site ekleme
Gönderen: admin üzerinde Mart 16, 2009, 03:12:34 ÖÖ
Sitenizi Yahoo’ya eklemek

Buradaki http://siteexplorer.search.yahoo.com/ büyük arama kutusuna sitemizin adresini yazarak daha önceden eklenmiş mi diye kontrol edebiliriz. Bizim işimiz sağ alttaki ‘my sites’ bölümünde. Buraya sitenizin adresini yazın ve ‘add my site’ düğmesine basın. Öceden siteye giriş yaptıysanız siteniz direk olarak eklenicektir aksi takdirde giriş yapmanız gerekecektir. Yalnız işimiz bitmedi. Açılan ekranda ’status’ bölümünde ‘authenticate’ e tıklayarak sitemizin bize ait olduğunu onaylamamız gerekicek. Burada iki seçeneğimiz var:
- Birincisi dosya yükleme. Burada yahoo bir dosya adı ve bir yazı belirler. Biz bu dosya ismiyle yeni bir dosya yaratır ve içine yazıyı yazıp kaydederiz. Bu dosyayı ftp den ana klasörümüze kopyaladıktan sonra sayfamıza geri dönüp ‘ready to authenticate’ düğmesine basabiliriz.
- İkinci yöntem ‘meta tag’ ekleme. Verilen meta kodunu açılış sayfanızın tagleri arasına kopyalayın, sayfanızı ftp den gönderin ve ‘ready to authenticate’ düğmesine basın. İlk işlemden çok daha kolay bence.