İyi Bir Vücut İçin 7 Besin:
Spor salonunda geçirdiğiniz saatlerin boşa gitmesine izin vermeyin.

Yediğiniz yemek size sadece enerji vermiyor – kaslarınızı esnetiyor, yağ yakmanızı sağlıyor hatta kardiyovasküler sağlığınızı arttırıyor.

Bu 7 besini spordan önce ve sonra tüketin ve sonuçlarını çok kısa bir zamanda göreceksiniz.

Evet doğru: Ispanak kaslar için benzin. Ama sizi ince ve seksi yaptığı için değil. Rutgers Üniversitesi araştırmacıları bu yapraklı yeşildeki bileşimin protein birleşimini %120 arttırdığını böylece her egzersizden sonra kas dokusunun tedavi edilmesine yardımcı olduğunu buldular. Ancak anormal sonuçlar görmek için Temel Reis miktarlarında yemeniz gerekli – günde bir kilo demir içeren
sebzelerden bahsediyoruz.

İyi haber ise ıspanak daha iyi görünmenize ve hissetmenize yarayacak tek besin değil – egzersiz yapmadığınız zaman bile.

Doğru egzersiz yemekleri sonuçlarınızı hızlandırır ve sizi sağlıklı yapar. Daha iyi bir vücut için yemek yemeye hazır mısınız? Bu 7 yiyecek ve içecek yaptığınız herhangi bir egzersizi daha etkili yapacak – ter atmanız bitse bile.

Ananas ve Papaya

Kas düzelmesi için

Bu iki tropik meyve bromelain ve papain ile doludur. Bu enzimler sindirim için proteinlerin kırılmasına yardımcı olmakla kalmayıp egzersiz sonrası kas tedavisini hızlandırırlar.

Somon

Kardiyovasküler egzersiz için

Avustralyalı araştırmacılara göre 8 hafta boyunca balık yağı içen bisikletçilerin kalp atışları daha yavaş ve yoğun bisiklet programındayken daha az oksijen tüketkleri ortaya çıktı. Balık yağındaki yağ asitleri kaslara ve kalp hücrelerine işleyerek bir etkisi oluyor ve bu tüketildikten sonra 3 hafta sürüyor. Bu yüzden hergün balık yağı hapı alın veya haftada birkaç kere yağ asidi zengin olan balık yiyin.