Saç dökülmesine bitkisle çözüm:
Saç dökülmesi birçok kişinin baş edemediği bir sorun olarak göze çarpıyor. Saç dökülmesine bitkisel birçok yöntem ile çare bulabilirsiniz. 1 litre suda yaklaşık 2 yemek kaşığı lavanta 10 dakika kaynatılır. Duş aldıktan sonra, karışım ılık haldeyken saçlara sürülür ve yaklaşık olarak 45 dakika beklenir. Daha sonra saçlar tekrar yıkanmalıdır. Bu işlemin ayda 7-8 kere yapılması yeterli olacaktır. Ayrıca soğan, ceviz ve su teresi tüketilerek saç dökülmesinin önüne geçilebilir. Normal saçlara sahip olanlar için ise bir avuç papatya yaklaşık 5-6 bardaklık su içinde 10 dakika kaynatılır. Kaynayan karışım süzüldükten ve ılındıktan sonra saçlar yıkanır. Saç derisinde kaşıntı var ise çorba kaşığı kadar biberiye yağı ve üzüm sirkesi, bir tatlı kaşığı kadar tuz ve 4 adet dövülmüş aspirini karıştırıp saç derisine haftada bir defa sürmek ve 2 saat kadar beklemek yeterlidir.

ACI AĞAÇ:
Acı Odun, acı yongu, acı tahta, surinam acı ağacı, kuasya isimleriyle bilinen acı ağaç bitkisi.
Sıcak bölgelerde yetişir. Kabuklarının üzerinde sarı lekeler bulunur çiçekleri ise kırmızıdır. Genellikle güvdesi, kökü ve odunu kesilerek kurutulur. Kullanılacağı zaman bu kurutulmuş parçalar ufaltılarak suda kaynatılır. Tadı acıdır.

Yararlarını ise şöyle sıralayabiliriz
# Sindirimi kolaylaştırır
# İştahı açar
# Tükürük salgısını arttırır
# Ateş düşürücüdür
# Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
# Bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur
# Bağırsak parazitlerine karşı etkili olur. Bunun için 1 litre suyun içerisine 5-10 gr. Acı ağaç konur ve yaklaşık 5-6 saat kadar dinlendirilir. Sonra süzülür ve günde 3 kez yarım ya da bir bardak içilir fazla kullanılmamalıdır. Aksi takdirde baş dönmesi ve mide bulanması yapabilir.