DİYET,REJİM,PERHİZ,KALORİ
Diyet dedigimizde akla ilk olarak şişman birinin zayıflamak için yaptıgı uygulama geliyor. Bunu en iyi şekilde Dünya Sağlık Örgütü açıklamaktadır: vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu olarak tanımlamaktadır. Diyeti ülkemizde fazla ciddiye almamaktadırlar fakat bu diyet insanların yaşamı için çok önemli etkendir.

Peki Bu diyet nasıl başlar?

Aşırı besin alımı, yetersiz fiziksel aktivite, kalıtım, hormonal nedenler, psikolojik sorunlar, sigarayı bırakma, alkol kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak oluşur.

Diyet ne kadar faydalı olsada bir o kadarda zararlıdır.Sonuçta medya’diyetin sonuçlarını görmekteyiz.Diyeti aşırıya kaçıran insanların sonunu hepimiz biliyoruz. Diyete başlarken tam olarak karar almış olmalıyız. Sonuçta karar almadan başlarsak diyeti yarıda kesme ihtimalimiz çok yüksektir ki buda bir işe yaramaz. Bir Diğeri ise ezbere diyet yapmaktır.

Diyet yaparken mutlaka doktor kontrolünden geçmemiz lazımdır çünkü herkesin bedeni bir değildir. Doktor her diyete başlayan insanların vücut yapılarına göre beslenme şeklini çıkartır ve onu uygularız. Bunlardan başka halk arasında da sık sık geçen bir cümle vardır. ” UYKU DÜZENSİZLİGİ“ Uyku diyet için en önemli etkenlerden biridir. Düzensiz bir uykuya sahip insanda diyet olanaksız gibidir.
Çünkü Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında günlük uyku süresinin 7 - 8 saat arasında tutulması gerekmektedir. Daha az veya çok uyumak kilo alımını artırıcı etkiler göstermektedir. Sürekli olarak 7 saatten az uyuyan kişilerde bazı hormonların yapımında sıkıntılar oluşurken, 8 saatten fazla uyunması durumunda da metabolizma hızı yavaşlamakta, kilo alımına davetiye çıkarılmış olmaktadır.

SİNİR BOZUKLUĞU İÇİN:
Hayat şartlarından fazlasıyla etkilenenlerde görülebilen, esasta önemli bir kaynağı olmayan bir rahatsızlıktır. Devamlı olarak endişe içinde olmak şeklinde görülenine anksiete, ruhi ve bedeni bitkinlik şeklinde görülenine de depresyon adı verilir.

AdsSpy: 10 sites by this AdSense ID

Hasta hayattan zevk almaz, her zaman mutsuzdur, huzursuzdur, sinirlidir. Uykuları düzensizdir. Gerçekte bir hastalığı olmadığı halde çeşitli hastalıkların varlığından şikayet eder.

Tedaviye hayatının iyi yanlarını görmeye alışmakla başlanır. Sinirlenmekten kaçınmak, her kötü olayın iyi bir tarafı olduğunu görmeye alışmak, düzenli bir hayat sürmek gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçetelerden herhangi biri de uygulanabilir.
Tedavi için gerekli malzeme : Yonca, su.
Hazırlanışı : Dört bardak suya 3 tutam yonca konur. Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.

DİYET PROGRAMLARI:
Bu çeşit ağrılar, genelikle küt ağrı şeklindedir. Vücudun her yerinde hissedilebilir. Ama, çoğunlukla kalp çevresindeki ağrılardan şikayet edilir. Bazı kimseler de başlarını tıpkı bir çember gibi sıkan baş ağrılarından şikayet ederler.

AdsSpy: 10 sites by this AdSense ID

İşte bu çeşit ağrılar, bedeni bir arızadan kaynaklanmıyorsa, sinirsel ağrılardır. Bu gibi şikayetlerde aşağıdaki reçetelerden herhangi biri kullanılanılabilir.

Tedavi için gerekli malzeme : Lahana, süt.
Hazırlanışı : Dört su bardağı süte 10 tane lahana konur ve 15 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra, lahana yaprakları ağrıyan bölgeye konur.

900 KALORİLİK DİYET:
Tek gıda rejimi yaparak üç günde 2 kilo verebilirsiniz. Uzmanlar diyetin sadece bir kere uygulanmasını öneriyor!

Hedef: 3 günde 1.5-2 kilo

Günlük kalori: 900 Kcal

Bu rejim tek gıda rejimi grubuna giren ve en fazla 3 gün süreyle yapılabilecek bir diyettir. Yeniden başlamak için aradan 4 günlük bir süre geçmesi gerekir.

3 gün boyunca günde 10-12 dilim kızarmış ekmek yenilen bu diyette ekmeklere çok az tereyağı sürebilirsiniz. (Tek bıçak hareketi ile sürülebildiği kadar) 10-12 dilim ekmek gün boyunca istendikçe de yenebilir ancak öğün düzenine uyulması daha doğru olur. Ancak aralarda da sayıyı aşmamak kaydıyla yiyebilirsiniz.

Tek gıda rejimi olduğu için sağlık açısından sakıncalı bir diyet olup bir kereden fazla uygulanmaması kuvvetle önerilir. Bu diyette istediğiniz kadar şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz.

Günlük menü

3 gün boyunca;

Sabah: 2-3 dilim ekmek.

Öğle: 3-4 dilim ekmek.

Akşam:3-4 dilim ekmek.

1000 KALORİLİK DİYET:
Hedef: 1 haftada 2-4 kilo.
Günlük kalori: 1000 Kcal

Diyet 3 günlük menü içermektedir. 1 hafta uygulamadan sonra 1 hafta ara veriniz. Diyette küçük değişiklikler yapabilirsiniz!
* Makarna, pilav ve hububatlar eş değerdedir. Biri yerine diğeri aynı miktarda yenilebilir.
* Et dana, tavuk veya hindi eti olabilir. Yağsız olmalıdır.
* Füme etler arasında yağsız olanları seçilmelidir.
* Et yerine yağlı olmayan balık yenilebilir.
* Patates sebze değil, ekmek yerine yenmelidir.

Bu diyetin menüsü

1.GÜN
Sabah : 250 ml. yağsız süt, 2 etimek, çay veya kahve.
Öğle : 4 dilim yağsız füme et (60 gr.). Haşlanmış kuşkonmaz üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 2 çay kaşığı rendelenmiş peynir. Yarım sandviç ekmeği. (30gr.) 2 dilim kavun.
Akşam : Ton balıklı sebzeli makarna, ızgara sebze (patlıcan, biber , kabak) 1 küçük kase çilek

2.GÜN
Sabah : 1 küçük kase yağsız yoğurt. Çay veya kahve.
Öğle : Sebzeli omlet (l yumurta, 30 gr. peynir, 100 gr. haşlanmış ıspanakla). Salata (1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirin)
İkindi : 1 fincan yağsız süt. 1 dilim kek.
Akşam : Sebzeli pilav, 2 dilim rosto. 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirilmiş haşlanmış fasulye, şekersiz meyve salatası (1 küçük kase).

3.GÜN
Sabah : 1 fincan yağsız süt. 1/2 sandviç ekmeği. 2 tatlı kaşığı marmelat. Çay veya kahve.
Öğle : 2 dilim peynir, 2 dilim füme et ile hazırlanmış tost. Patlıcan salatası (1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirin) 1 bardak portakal suyu.
ikindi : 1 küçük kase yağsız yoğurt.
Akşam : 2 küçük ızgara tavuk kanadı, limonlu havuç salatası, 1/2 muz veya 1 küçük şeftali.