PHP GİRİŞ:

PHP Dersleri

PHP’yi anlayıp web programlama yapabilmeniz için html yi bilmeniz gerekir. html web üzerinden birşeylerin (yazı, resim, müzik, animasyon vs..) sunulmasını sağlar. html bir işaretleme dilidir.

HTML ile sunulan içerik değiştiğinde html sayfası webmaster tarafından tekrar yapılmalıdır. Bu durum html varolmasına rağmen php ye ihtiyaç duyulmasının en başlıca nedenidir.

HTML varken PHP ye ihtiyaç duyulmasının bir ikinci nedeni de; ziyaretçilerle etkileşimli siteler hazırlamak. Yani ziyaretçiden bilgi almak yada server tarafında olan bilgileri çeşitli şekillerde ziyaretçiye sunmak.

Web programcılığını öğrenmek istiyorsanız herhangi bir html editörü kullanmadan düz metin editörü ile html kodları yazıp web sayfası hazırlıyor olmanız GEREKİR . bunun için html derslerimizi gözden geçirebilirsiniz. Html Dersleri

html kodlamada iyiyim. Ben php öğrenmeye hazırım diyorsanız aşağıdaki satırlardan devam ediniz.

php öğrenmeye hoş geldiniz ve doğru adrese geldiniz.

İstemek ve sunmak hayatta karşımıza çıkan iki temel eylem. konu bilgisayar ve web olduğunda istemeyi web tarayıcıları yapar; sunmayı ise web server lar yapar.

Sunmayı yapan web serverlardan başlıca ikisi şunlardır: Apache ve IIS Biz php çalışabilmek için hem linux hem de windows işletim sistemlerinde çalışabilen Apache yi baz alarak derslerimize başlayacağız.

Apache html bir sayfayı yayınladığı gibi php sayfayı da çalıştırıp html ye dönüştürerek yayınlar. Şunu aklınızdan çıkartmayın php web server tarafından çalıştırılır; Çalışma sonrasında oluşan html istemciye (web tarayıcısına) gönderilir. Gönderilen php değildir php nin çalıştırılmasıyla oluşan html gönderilir. Yukarıdaki söylediğimi hatırlayın; html web sayfası değiştirilmek istendiğinde webmastera iş düşer. webmastera düşen iş php de direk Apache ‘ye yani web servera düşer. böylece ne olur? dinamik birşeyler elde edilmiş olur. Web programı ile html üretilmiş olur.

Siz şu anda web yazılım uzmanlığının başındasınız. Bilgisayarınızda php dosyaları çalıştırabilmeniz için Apache yi kurup ayarlamanız gerekir. Daha sonraları php kodlama yaparken verilerimizi tutmaya yarayan MYSQL’i de kullanacağız. Bu ikisini birlikte bilgisayarınıza kurmak çok basittir. Bu iki kurulum işlemini basitleştiren paket programın adı Easyphp dir. Bu program sayesinde apache web serverın kurulup ayarlanması ile uğraşmazsınız. Mysql veri tabanını da otomatik kuran Easyphp ayarları sizin için yapar ve size php ye başlamak kalır.

PHP DERSLERİ VİDEOLARI:
YAZIM KURALLARI VİDEOSU:



Php Dersleri 1 - Echo Kullanımı:



Php Bot Yapımı



WEB DERSLERİ: