Nescafeli Parfe
Malzemeler:
3 çorba kaşığı nescafe
6 çorba kaşığı şeker
750 gr krem şanti
2 su bardağı süt
6 adet yumurta

Yapılışı:
Krem şantiyi sütle hazırlayıp, buzdolabında bekletin. Yumurtalara şeker katıp, mikserle çırpın. Nescafeyi biraz suda eritin ve krem şanti ile karıştırıp, içine ince selefon kağıdı serdiğiniz bir kapta buzluğa koyun. 1-2 gün bekletin, üzerine çikolata sosu döküp, servis yapın.

Nescafe’li Kurabiye
Malzemeler:
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 yemek kaşığı klasik nescafe
1/2 çay bardağı ceviz veya fındık
aldığı kadar un

Yapılışı:
Tüm malzemeyi yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Sert
bir hamur olmayacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, hamurun üstü yumurta akına bulanır daha sonra ceviz veya fındığa bulanarak unlanmış tepsiye dizilerek 180°’lik kızgın fırında 15-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun !

Narlı Turta
Malzemeler:
250 gr taze lor peyniri (veya labne peyniri)
1/2 paket tereyağı (veya margarin)
1 su bardağından biraz fazla un
2.5 çorbakaşığı mısır nişastası
6 çorbakaşığı tozşeker
1 adet çubuk vanilya
5 gram bira mayası
1 çorbakaşığı süt
250 gr çiğ krema
2 yumurta sarısı
1 adet limon
4 yumurta
2 adet nar
tuz

6 Kişilik

Yapılışı:
Narları ayıklayıp tanelerini ayırın. Çubuk vanilyayı bir su bardağı suya atıp kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilyayı çıkarın, ılınan vanilyalı suda nişastayı çözün. Bir kaba soğuk sütü koyarak icinde bir tutam tuz ile 10 gr tozşekeri eritin. Tuzlu-şekerli karışımı, mayayı ve unu mikserden geçirin. Azar azar karıştırırken 2 yumurtayı bir kerede katıp orta hızda 15 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında yumuşamış parça tereyağı veya margarini ekleyip hızlıca karıştırın.
Mısır nişastasını, kalan yumurtaları,peyniri, yumurta sarılarını, kalan tozşekeri, rendelenmiş limonkabuğunu, nar tanelerini ve bir tutam tuzu birlikte karıştırın. 60 gr eritilmiş tereyağı veya margarini ilave edip yeniden iyice karıstırın.
Hamuru yayın. 20-22 cm. capında, 4-5 cm. derinliğinde bir kek kaİıbını yağlayıp, kalıbın etrafını ve dibini hazırladığınız karışımla sıvayın. Narlı karışımla doldurun ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirdikten sontra çıkarın.

Rus Salatası
Malzemeler:
100 gr havuç
50 gr turp
50 gr bezelye
60 ml mayonez
sirke

Yapılışı:
Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin.
Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz.

Rulo Köfte
Malzemeler:
1/2 kg kıyma
2 adet bütün tavuk göğsü
2 dilim ekmek içi
250 gr mantar
1 baş soğan
2 adet domates
tuz, karabiber

Yapılışı:
Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve soğanı yoğurup köfte hamuru yapın. Mantarları yıkayıp, haşlayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavuk göğüslerini haşlayıp, ufak parçalara ayırın. Hazırladığınız köfte hamurunu sert bir zemin üzerinde merdane ile açıp içine tuz ve karabiber katılmış mantar ve tavuk karışımını koyun. Köfte hamurunı rulo şeklinde sarıp tepsiyle fırına verin. 20 -25 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine iki adet rendelenmiş doınates döküp tekrar fırınlayın. On dakika kadar pişirip servis yapın.

Tahinli kek
Malzemeler:
125 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya.

Yapılışı:
Margarini eritin. Yumurta, şeker, vanilya, yoğurt, tahin ve erimiş yağı sırayla çırpın. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek çırpın. Yağlanmış tepsiye elde ettiginiz hamuru dökün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(çabuk pişen bir kek, bıçak batırıp piştiğini anlayın.) Kek piştikten sonra üzerine tahin sürün ve toz şeker serpin.