ÖKSE OTU:
Çay hazırlamak: Ökseotu çayı yalnızca soğuk suda hazırlanır! İnce kıyılmış yarım tatlı kaşığı bitki (yaprak ve sap), orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suda gece boyunca bekletilir, sabahleyin hafifçe ısıtılır ve süzülür. Çay gün boyuna yayılarak yemeklerden önce ve yemek aralarında yudumlanarak yavaş yavaş içilir. Eğer gün boyunca fazlaca içilmesi gerekiyorsa, hazırlanan çay bir termosta saklanabilir.

Taze Bitki Özsuyu: Taze yapraklar ve ilk saplar yıkanır ve nemliyken mikserde sıkılır.

Merhem Hazırlamak: Taze beyaz meyveler ezilerek, içyağı veya tereyağı ile iyice karıştırılır ( Sadece dıştan kullanılır ).

KURT PENÇESİ OTU:
Çay hazırlamak : Yarım tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki , orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir , kaynama derecesine kadar ısıtılır ve hemen süzülür ! Günde yalnızca 1 bardak , sabah kahvaltısından önce yudumlanarak içilir. Karaciğer sirozu ve karaciğer kanserinde, günde 2 bardak içilebilir. En fazla 1 hafta süren bir çay küründen sonra en az 2-3 gün ara verilmelidir.

Bitki Banyosu : Bir tam banyo için 5-6 avuç dolusu taze bitki veya 200g kurutulmuş bitki , gece boyunca soğuk suda bekletilir . Ertesi gün , kaynama derecesine kadar ısıtılır ve demlenmesi için 5-6 dakika bekledikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir .

Bitki Yastığı : Kurutulmuş veya taze bitki ile doldurulmuş küçük bir yastık (kramplı veya hasta bölgenin büyüklüğüne göre), geceleyin kramplı veya hasta bölgenin üzerine konulur. Bu yastık, etkisini bir yıl boyunca sürdürür.

Bitki Tentürü : Kurtpençesi tentürü, bitkinin kendisinden değil sporlarından (Göbektozu) yapılır.

KEDİOTU BİTKİSİ:
Hazır Preperat Olarak: Kediotu Ekstresi: % 0,8 Valerenic acid içerecek şekilde standardize edilmiş ithal kediotu kök ekstresi içermektedir. Genel olarak yemeklerle beraber günde 1-2 kapsül alınabilir. Uykusuzluğa karşı ise, yatma zamanından 1 saat önce 2 kapsül alınır.

Çay Olarak: İnce kıyılmış kediotu kökünden, 1 tatlı kaşığı alınarak, 1 su bardağı dolusu soğuk suya eklenir. Arada bir karıştırmak sureti ile 8-10 saat demlendirildikten sonra ılıklaştırılır ve süzülür. Elde edilen çaydan, gün içerisinde 2-3 bardak veya ihtiyaç duyulduğunda 1 bardak içilir.

Tentür Olarak: İnce kıyılmış ve kurutulmuş kediotu kökleri�nin alkol (35 derece etil alkol) içerisinde bekletilmesi ile elde edilir. Genellikle, Kediotu kökü tentürü (Valeriana) D3, D4, D5 veya D6 inceltileri, yukarıda bahsettiğimiz bütün rahatsızlıklara karşı kullanılır. Yarım çay bardağı ılık su içerisine, günde 3-4 defa olmak üzere, 25-35 damla (veya 1 tatlı kaşığı) tentür ilave edilerek içilir. İhtiyaç duyulan her durumda alınmasında (önerilen dozajlara dikkat etmek suretiyle) sakıncası yoktur. Tentür yapımı ile ilgili ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

Uyarılar: Kediotu kökünün önerilen dozlarda bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Hamileler, emziren kadınlar ve çocukların kullanması tavsiye edilmemektedir.