Dr Ender Saraçoğlunun erkekler için önerdiği doğal viyagra tarifi; Cinsel performansını artırmak ve yorgunluğun açre bulmak isteyen erkekler için tam bir mucize karışım.

GEREKLİ MALZEMELER:

1 kg kaliteli bal ( Herderde devadır kısaca)

100 gr kişniş (İngilizce adıyla Koriender olarak bilinir. Çok sıcaklarda sıcakların olumsuz etkisini alır ve vucuttaki ateşi düşürür. Gaz için oldukça faydalıdır.

100-150 gr dövülmüş antep fıstığı (Bol miktarda E vitamini içerir. İyi bir protein ve demir kaynağıdır. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Cinsel gücü artırır.)

100 gr ceviz ( Bol miktarda omega 3 ve protein içerir. Cinsel gücü artırır.)

100 gr kırmızı ginseng (Testesteron seviyesini yükseltiğinden kadınların kullanması önerilmez.)

100 gr arı poleni ( İyi bir afrodizyak ve protein kaynağıdır.)

3-4 gr safran ( Çok pahalıdır , ama iyi bir afrodizyaktır. Ağrı kesici

100 gr kaymak (Kolesterolü yükselttiğinden kaloesterol sorunu olanlar tarafından yenmemesi gerekir. )

100 gr ceviz ( Bol miktarda omega 3 içerir. Cinsel aktiviteyi artırıcı bir afrodizyaktır.)

100 gr toz zencefil (Kolesterolü düşürür. Yorgunluk, allerji, cinsel güçsüzlük gibi pek çok derde devadır. Kuranı-ı Kerimde adı geçen tek baharattır.)

İstenilen miktarda tarçın ( Kolesterolün ve kan şekerinin yükselmesini önler, gaz sökrücü özelliği vardır. )

YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri balın içine iyice yedirerek,( tahta kaşık olması önemlidir) tahta bir kaşık ile karıştırın. Kavanozun etrafını folyo ile güneş görmeyecek şekilde sarın. Kapalı ve serin bir dolapta saklayın. Sabah akşam 1 kaşık yenilecek.

SİNUZÜT:
Sinüzit Ne Demektir: Burun çevresindeki sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasına sinüzit adı verilir. Sinüsler burnun her iki yanında ve 4 ayrı isimde bulunurlar. Burnun hemen yan taraflarında bulunan ve sinüslerin en büyüğü olan sinüs maksiller sinüs’ tür. Bunun dışında burnun üst tarafında, alın kemiği içide bulunan sinüse frontal sinüs, burnun arka ve üst tarafında bulunan ve orta hatta tek olan sinüse sfenoid sinüs denir. Ayrıca burnun yan ve üst taraflarında bir çok küçük boşluktan ibaret bölümlere de etmoid sinüs denir. Bütün bu sinüsler bir delik aracılığı ile burun içine açılırlar. Buruna açılan bu delikler sinüslerin havalanmasını da sağlarlar.

Sinüsler Ne İşe Yarar: Aslında bu sinüslerin fonksiyonları tam olarak aydınlatılmış değildir. Ancak sesin resonansının sağlanması, solunum havasının nemlendirilmesi ve ısıtılması ile zararlı partiküllerin tutulması gibi görevleri vardır. Ayrıca baş ağırlığının azaltılması işine de yararlar. Bütün sinüslerin içini döşeyen mukoza hergün belli oranda salgı yaparlar. Bu salgılar burun içine dökülerek oradan da boğaz ve mideye giderler.

Sinüsler Herkeste Var mıdır : Her erişkinde sinüs mutlaka vardır. Ancak sinüslerin gelişimi zaman alır. Doğumda sadece maksiller ve etmoid sinüsler mevcuttur. Onlarda filmlerde bile görülemeyecek kadar küçüktürler. Maksiller sinüs 3 yaşında anlamlı büyüklüğe gelir ve ancak puberte çağında erişkindeki boyutuna ulaşır. Frontal sinüs doğumda yoktur. 6 yaşında filmlerde görülebilecek boyuta gelir. Yine puberte çağında erişkin boyutuna ulaşır. Etmoid sinüsler doğumda var olmasına rağmen giderek büyür ve 12 yaş civarında erişkindeki boyutuna ulaşır. Sfenoid sinüs doğumda yoktur. 5 yaşından itibaren gelişimi hızlanır ve puberte çağında erişkin boyutuna ulaşır. Sinüslerin büyüklüğü kişiye göre değişir. Frontal sinüsün hiç olmaması seyrek görülen bir durum değildir.

Sinüsler Nasıl İltihaplanır: Burun ve sinüsler; bakteri ve virüslerin sık sık yerleşip iltihap yaptığı bölgelerdir. Bu bölgelerde her zaman iltihaba yol açacak bakteri ve virüs bulunur ancak normal çalışan bir sinüste iltihap her zaman olmaz. Eğer sinüsün normal çalışmasına engel olacak bir durum varsa kolaylıkla sinüs iltihabı (sinüzit) gelişir. Bakteri ve virüs dışında nadiren de olsa mantarlar da iltihap yaparlar. Sinüzit en çok nezle, grip gibi üst solunum yolu infeksiyonları sonrası gelişir. Bu tür infeksiyonlarda sinüslerin burun içine açılan delikleri ödem nedeniyle kapanır ve sinüs salgıları burun içine boşalamaz. Ayrıca sinüslerin havalanması da bozulur. Bu durumda sinüs içerisinde kolayca iltihap gelişir. Bunun dışında sinüs ağızlarını tıkayan alerji, burunda kemik eğriliği, et büyümesi, yabancı cisim, geniz eti gibi durumlar da sinüzit gelişmesini kolaylaştırır. Vücut direnci başka sebeplerle düşük olan kişiler daha kolay sinüzit geçirirler.

Kaç Tür Sinüzit Vardır: Sinüzit genel olarak akut ve kronik (müzmin) olarak ikiye ayrılır. Akut sinüzit yeni oluşan sinüzit anlamına gelir. Uygun tedavi edildiğinde tamamen iyileşir. Ancak kronik sinüzit sinüslerde sürekli bir iltihap anlamına gelir ve tedavisi de zordur. Birçok kez ameliyat gerektirir.

Sinüzitin Belirtileri Nelerdir: Akut ve kronik sinüzitin belirtileri biribirinden farklıdır. Akut sinüzitte şikayetler daha şiddetlidir. Hastayı en çok rahatsız eden şikayetlerden biri ağrıdır. Bu hangi sinüsün iltihaplandığına göre baş ağrısı, yüz ağrısı, göz çevresinde ağrı şeklinde olur. Genellikle öne doğru eğilmekle artar. Ayrıca burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku duyusunda azalma, geniz akıntısı, ateş, çene ve dişlerde ağrı, ağız kokusu, burun kanaması, göz kapakları ve yüzde şişme gibi belirtiler olur. Öksürük hem akut hem de kronik sinüzitin belirtisidir. Kronik sinüzitte şikayetler daha uzun süreli olmasına rağmen daha hafiftir. Ağrı daha seyrek hatta bazen yoktur. Hastayı en çok geniz akıntısı ve buna bağlı boğaz ağrısı ve öksürük rahatsız eder. Bunun dışında yine burun tıkanıklığı, yüzde dolgunluk hissi ve ağız kokusu olur. Kronik sinüziti olan hastalar bazen akut dönemler yaşayabilirler.

Muayenede Ne Görülür: Sinüzitli bir hastanın muayenesinde en çok görülen bulgu, burun içinde iltihaplı akıntı, ödem, boğaza doğru akıntı ve yüzde hassasiyettir. Bu gibi bulguların görüldüğü ve sinüzitten şüphelenilen hastalara uygun tetkikler yapılır. Ancak hastanın muayenesinde çok belirgin bir bulgu olmadan da sinüzit olabileceği akılda tutulmalıdır.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI:

Yeşil çay HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürerek kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.

· İçerdiği polifenoller (EGCg) sayesinde, yağların vücutta depolanmadan atılmasına ve kilo vermenize yardım eder.

· Yeşil çay bağırsaklardaki arzu edilen (faydalı) bakterilerin seviyesinin yükseltilmesine ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. (Referans6)

· Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici (anti-aging) özelliğe sahiptir.

· Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır.

· Kanser riskini azaltabilir.

· İçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir.

· Yeşil çay tümörleri küçültebilir.

· Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur.

· Kan damarlarını güçlendirir.

· Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder.

· Diş çürümelerinin önlenmesine yardımcıdır.

· Alzheimer ve Parkinson’ a karşı önleyici etkisi vardır.

· Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır.

· Artero-skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir.

· Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır.

· Migreni hafifletici etkisi vardır.

· Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır.