Başvurumun onaylanmasını sağlamak için ne yapabilirim?

Deneyimli yayıncılar, aşağıda belirtilen noktalara dikkat ederek başvuru sürecinde sıkça karşılaşılan sorunları engelleyebilirler.

Alacaklı/İlgili Kişi Adı
AdSense başvurunuzdaki ad için düzenlenen çekleri alabilmeniz gerekir. Adın eksik belirtildiği AdSense başvuruları onaylanmaz.

  • İşletme hesapları için:
    • “Alacaklı Adı” alanına kuruluşun adını girin
    • Kuruluşunuzdaki web sitesini yöneten kişinin adını “İlgili Kişi Adı” alanına girin

Adres
Yalnızca, geçerli bir posta adresi içeren AdSense başvuruları onaylanır. Aşağıdaki bilgilerin tümünü sağlamaya çalışarak, bulunduğunuz yerin tam adresini belirtin.

  • Açık Adres (kapı numarası, cadde adı/numarası, daire numarası)
  • İl / İlçe
  • Eyalet / Bölge
  • Posta Kodu
  • Ülke / Bölge

Adınızı ve adresinizi girmek için yardıma mı ihtiyacınız var? Burayı tıklayarak bir örneği inceleyin.

E-posta Adresi

  • Girdiğiniz e-posta adresi, AdSense’te oturum açmak için kullanacağınız giriş bilgisi olacaktır. Ayrıca, en başta e-posta doğrulama mesajı olmak üzere, AdSense hesabınızla ilgili her tür yazışma da bu e-posta adresine gönderilir. Bu nedenle, e-posta alabildiğiniz geçerli bir adres girdiğinizden lütfen emin olun.
  • Yanlış bir e-posta adresi girerseniz, istediğiniz e-posta adresini kullanarak yeni bir başvuru göndermeniz gerekir.

Yapım Aşamasındaki/Gezinmesi Zor Siteler
Web sitenizin onaylanabilmesi için, yayına girmiş olması ve uzmanlarımızın değerlendirebileceği yeterli metin içeriği barındırması gerekir. Yapım aşamasındaki, yüklenemeyen veya çalışmayan bağlantılar içeren web siteleri onaylanmayacaktır. Lütfen başvurunuzdaki URL’nin doğru bir girildiğinden emin olun.

Site Sahipliği
AdSense için gönderdiğiniz web sitesinin HTML kaynak kodunu düzenlemenize olanak sağlayan erişiminiz olmalıdır. Size ait olmayan bir siteyi gönderirseniz (örneğin, www.google.com.tr), AdSense kodunu siteye yerleştiremeyeceğiniz için başvurunuz onaylanmaz.

Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere bazı yerlerde, yayıncıların en az 6 aydır o sitenin sahibi olması da gerekir. Bu önlemi, reklam ağımızın kaliteli olmasını sağlamak ve reklamverenlerimizin ve mevcut yayıncılarımızın çıkarlarını korumak için aldık.

Desteklenmeyen Dil
Maalesef, AdSense henüz bütün dillerde kullanılamamaktadır. Web sitenizin birincil dili desteklenen diller listemizde bulunmuyorsa, başvurunuzu onaylayamayız. İleride, AdSense’in sizin dilinizde kullanıma sunulup sunulmadığını öğrenmek için lütfen verilen bağlantıyı kontrol edin.

Diğer Onaylanmama Nedenleri
Başarılı bir AdSense başvurusu için gereken koşulların tam listesi için lütfen program politikalarımızı dikkatle okuyun.

Sitem AdSense’e katılmaya uygun mu?

Başvurunuzu tam olarak incelemeden sitenizin uygun olup olmadığını söyleyemeyiz. Ancak, başvuru yapmadan önce sitenizin AdSense’e uygun olup olmadığını anlamak için kontrol edebileceğiniz birkaç nokta bulunmaktadır.

  • Web siteniz var mı?
    Katılmak için bir web sitesine sahip olmanız gerekir. Web siteniz yoksa, Blogger‘ı kullanarak bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Kaliteli içerik oluşturmaya yönelik ipuçlarımızı okuyarak kullanıcıları ve reklamverenleri sitenize çekebilirsiniz.
  • 18 yaşından büyük müsünüz?
    Şartlar ve Koşullarımızda belirtildiği gibi, yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcıların başvurularını kabul edebiliyoruz.
  • Siteniz program politikalarımıza uyuyor mu?
    Başvurunuzu göndermeden önce sitenizin politikalarımıza uygun olup olmadığını kontrol edin. Politikalarımızı istediğimiz zaman değiştirebileceğimizi ve Şartlar ve Koşullarımız uyarınca, bu politikalardaki değişiklikleri izlemenin sizin sorumluluğunuzda olduğunu lütfen unutmayın.
  • Siteniz en az 6 aydır size mi ait?
    Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere bazı yerlerde, yayıncıların en az 6 aydır o sitenin sahibi olması gerekir. Bu önlemi, reklam ağımızın kaliteli olmasını sağlamak ve reklamverenlerimizin ve mevcut yayıncılarımızın çıkarlarını korumak için aldık.

Hazır olduğunuzda bir başvuru göndermeniz yeterlidir. Başvurunuzu gözden geçirir ve yaklaşık bir hafta içinde sizinle e-posta yoluyla bağlantı kurarız.

Nasıl kaydolurum?

AdSense’i kullanmaya başlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Web siteniz yoksa, Blogger‘ı kullanarak oluşturabilirsiniz.
  2. Sitenizin program politikalarımıza uygun olup olmadığı ve başvurunuzun başarıyla sonuçlanmasına yönelik ipuçlarıyla ilgili daha fazla bilgi edinin.
  3. Bir başvuru formu doldurun.
  4. Bizden e-posta aldığınızda, e-postanızı doğrulamak için ilgili bağlantıyı tıklayarak, başvurunuzu incelenmek üzere gönderin. E-posta doğrulama mesajını almazsanız burayı tıklayın.
  5. Başvuru durumunuzla ilgili olarak göndereceğimiz e-postayı bekleyin. Aldığımız başvuruların hacmine bağlı olarak, bu birkaç gün veya birkaç hafta sürebilir.

Başvurumun incelenmesi ne kadar sürer?

AdSense başvurunuzu gönderdikten ve e-posta adresinizi doğruladıktan sonra, uzmanlarımızın incelemeyi tamamlaması genellikle 2-3 gün sürer. Ancak bize ulaşan başvuruların hacmine bağlı olarak bu süre bir haftayı da bulabilir.

Başvurunuzu inceler incelemez size başvurunuzun durumuna ilişkin ayrıntıları içeren bir e-posta göndeririz.

AdSense’e katılmak için minimum yaş şartı var mı?

AdSense Şartlar ve Koşullarında belirtildiği üzere yayıncıların AdSense programına katılmak için en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Henüz 18 yaşında değilseniz anne-babanızın veya velinizin alacaklı adı olarak kendi adını kullanarak bir başvuru göndermesini isteyebilirsiniz. Başvuru onaylanırsa tüm ödemelerin siteden sorumlu yetişkine yapılacağını unutmayın.